Logo%20transparant
Nl En 

Nieuws

Van Peperzeel in Editie NL

Geschreven door Niels Koster op 19 oktober 2020

19 oktober 2020 was Van Peperzeel in Editie NL over het blussen van brandende EV auto's. 

Het fragment is hier te bekijken.

Sorteerhal weer actief na brand 18 maart jl.

Geschreven door Niels Koster op 27 maart 2020

Van Peperzeel kan na 8 dagen de sorteerhal weer volledig gebruiken. Weliswaar in een andere hal, maar hierdoor kunnen wij de batterijen weer sorteren. 

Brand Van Peperzeel

Geschreven door Niels Koster op 19 maart 2020

Helaas zijn wij in de nacht van 18 op 19 maart getroffen door een grote brand in onze sorteerhal. Er is gelukkig niemand gewond geraakt. Dankzij het snelle uitrukken van de hulpdiensten is de schade beperkt gebleven. Wij zijn met het team druk bezig om zo snel mogelijk weer volledig te kunnen draaien. Wij blijven operationeel.


Coronavirus

Geschreven door Niels Koster op 16 maart 2020

Beste klant,

Het nieuwe coronavirus verspreidt zich snel. Graag vragen wij uw aandacht en begrip voor onderstaande informatie over het coronavirus. Van Peperzeel neemt het virus zeer serieus en neemt daarom maatregelen om onze klanten en medewerkers hier tegen te beschermen. Hierin volgen wij de adviezen van de overheid (in samenspraak met het RIVM) op. 


Onderstaande maatregelen heeft Van Peperzeel genomen:

- Medewerkers die thuis kunnen werken, werken vanuit huis;

- Medewerkers met (milde) gezondheidsklachten worden verzocht thuis te blijven;

- Reizen, vergaderingen en bezoeken aan en van klanten vinden alleen plaats indien strikt noodzakelijk;

- Wij hebben onze medewerkers verzocht vaak de handen te wassen, geen handen meer te schudden en    1,5 meter afstand van te houden.


Indien bij een medewerker van uw bedrijf het coronavirus wordt vastgesteld, vragen wij u dit direct bij ons te melden. Wij kunnen dan nagaan welke chauffeur die in opdracht van Van Peperzeel rijdt mogelijk contact heeft gehad.  

Indien wij wijzigingen in onze dienstverlening moeten doorvoeren, zullen wij u daarover informeren.


Met vriendelijke groet,

Van Peperzeel 

Battery Safety Solutions aangesloten als erkend leverancier bij FOCWA

Geschreven door Niels Koster op 13 december 2019
van peperzeel2

Battery Safety Solutions – hierna BSS genoemd – heeft zich aangesloten bij FOCWA als erkend leverancier. BSS is marktleider op het gebied van recycling en inzameling van batterijen en accu’s.

BSS was één van de keynote-sprekers op het FOCWA Congres 2019. Hier werd door Johan van Peperzeel (directeur Van Peperzeel, aandeelhouder van BSS) een verhelderend beeld geschetst over de gevaren en risico’s omtrent schadeherstel aan elektrische voertuigen.

“Als erkend leverancier bij FOCWA kunnen wij nog beter in contact komen met schadeherstelbedrijven die herstelwerkzaamheden uitvoeren bij elektrische voertuigen. Onze brandblussers en transport containers zijn speciaal ontwikkeld voor elektrische voertuigen. Het blusmiddel N-EXT is, in samenwerking met de producent en in aanwezigheid van de KIWA, uitvoerig getest. Hieruit blijkt dat het voor Li-ion batterijen (en andere vaste stoffen) een prima blusmiddel is met een zeer effectieve werking. De containers voor transport van beschadigde en defecte EV en HEV auto’s zijn uitgerust met een geïntegreerd automatisch aerosol FirePro firefighting system.”, aldus Van Peperzeel.

Ook dit blussysteem is uitvoerig getest samen met de producent/importeur in aanwezigheid van KIWA. “Wij kunnen de leden van FOCWA een veilige opslag- en werkplek bieden waarbij een calamiteit in de kiem gesmoord kan worden zonder dat dit grote gevolgen heeft voor het bedrijf en haar omgeving.”

“Als brancheorganisatie kunnen wij gespecialiseerde bedrijven met een toegevoegde waarde voor onze leden en de sector in het algemeen met elkaar verbinden. Voor onze schadeherstelbedrijven willen we het eenvoudig maken om in contact te komen met erkende leveranciers. Op deze manier kunnen zij zich volledig blijven focussen op hun core business.”, zegt Maxim Bakker, verantwoordelijk voor erkend leveranciers bij FOCWA.

oor meer informatie over BSS neem dan contact op via (032) 040 14 01.

(bron: http://www.focwa.nl/over-focwa/nieuws-en-evenementen/nieuws/2019/12/12/battery-safety-solutions-aangesloten-als-erkend-leverancier-bij-focwa)

Batterij-ingenieur Huib van Deutekom (84) werkt nog steeds en mag prijs in ontvangst nemen!

Geschreven door Niels Koster op 19 september 2019

Een uitvinding van batterij-ingenieur Huib van Deutekom maakte de ontwikkeling van de elektrische auto mede mogelijk. Op 84-jarige leeftijd werkt hij nog steeds en mag hij in Lyon een onderscheiding in ontvangst nemen. ‘Hij mag dan op leeftijd zijn, hij is nog altijd messcherp.’ 

Lees het volledige artikel op: https://www.ad.nl/ad-werkt/batterij-ingenieur-huib-van-deutekom-84-werkt-nog-steeds-en-mag-prijs-in-ontvangst-nemen~a7837167/?referrer=https://www.google.nl/ 

Of: https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/174250/belangrijke-prijs-voor-senior-wetenschapper-van-peperzeel 

190918_Van_Deutemkom_prijs_81C1E4A23324E8A0C12584790055EAE8

Persbericht AfvalOnline

Geschreven door Pieter Versloot op 14 december 2018

"Zelfs lithium kunnen we nu uit een batterij halen"

Persbericht dat verscheen in AfvalOnline

Zonnepanelen

Geschreven door Niels Koster op 23 november 2018

Van Peperzeel heeft het dak in Lelystad tot een duurzame energiecentrale getransformeerd door middel van het plaatsen van zonnepanelen. Vandaag werd de laatste hand gelegd aan de zonnepanelen op ons pand in Lelystad. Volgende week brandt (o.a.) het licht bij Van Peperzeel op zonne-energie.

Zonnepanelen
Erkend-Duurzaam_banner-240x60_V1


ISO 14001


ISO 9001


MRF keurmerk
Contact

Van Peperzeel 
James Wattlaan 6
8218 MB Lelystad 
T +31 (0)320 - 401 400
E info@peperzeel.nl 

Locatie
Blijf op de hoogte!