Logo%20transparant
Nl En 

Lithium-(ion) batterijen

Vandaag de dag worden meer en meer huishoudelijke elektrische en elektronische apparaten/producten uitgevoerd met lithium metaal- (niet oplaadbaar) of Li-ion batterijen.

Daarnaast zien we ook een grote toename van deze nieuwe generatie batterijen toegepast worden in de wereld van elektrische mobiliteit. Denk hierbij aan E-bikes, E- scooters, Hybride- en EV voertuigen.

In vrachtauto’s en bussen worden ook meer en meer hybride oplossingen aangeboden. Voor (stads)bussen geldt op dit moment dat er veel nieuwe mogelijkheden zijn op het gebied van elektrische aandrijvingen. Dit alles natuurlijk ingegeven om fossiele brandstoffen die eindig zijn in het gebruikt te gaan beperken. Een ander groot voordeel is natuurlijk dat de luchtkwaliteit, vooral in de steden, behoorlijk zal gaan toenemen. 

Lithium batterijen

Ook voor deze type batterijen, en toepassingen met deze batterijen, heeft Van Peperzeel de juiste inzamelboxen, verpakkingsinstructies en, de logistieke dienstverlening van de ontdoener naar onze locatie. Daarnaast is (tijdelijke) opslag van alle nieuwste beveiligingssystemen voorzien. Ook regelt Van Peperzeel de efficiënte logistiek naar de diverse recyclers in Europa waar Van Peperzeel nauw mee samen werkt. Onze expertise van de inzameling van deze batterijen is ook gebaseerd op jarenlange ervaring die Van Peperzeel heeft verkregen met de inzameling van alle type (consumenten) batterijen.

Van Peperzeel bv werkt nauw samen met Stichting Open (voorheen Stibat), ARN en diverse (auto)producenten en importeurs. Indien noodzakelijk kan Van Peperzeel een Europees dekkend retour logistiek systeem aanbieden tegen de meest efficiënte kosten/opbrengsten.

Blussystemen voor Lithium- (metaal) en Li-ion batterijen

Wanneer dit soort type batterijen niet juist behandeld en/of verpakt worden zal bij “end of live” (EOL) status of wanneer deze batterijen de status “damaged and defective” (na ongeval of vallen van grotere hoogte van producten met batterijen) hebben een mogelijke gevaar situatie kunnen ontstaan. Uiteindelijk zou dit kunnen leiden tot brand met grote schades mens en milieu als gevolg.

Naast dat Van Peperzeel bv de juiste verpakkingen heeft voor alle voorkomende stadia waarin dit soort batterijen en producten met deze batterijen geïntegreerd kunnen voorkomen heeft Van Peperzeel bv ook blussystemen om dit soort branden te kunnen blussen. Voor informatie mail naar info@peperzeel.nl 

mark-of-trust-multi-scheme-9001-14001-45001-En-GB-0321


Erkend-Duurzaam_banner-240x60_V1
Contact

Van Peperzeel 
James Wattlaan 6
8218 MB Lelystad 
T +31 (0)320 - 401 400
E info@peperzeel.nl 

Locatie
Blijf op de hoogte!
mrf-keurmerk