Logo%20transparant
Nl En 

Reactie uitzending Omroep Flevoland

Geschreven door Niels Koster op 24 augustus 2021

Afgelopen vrijdag 20 augustus 2021 om 17.00 uur en tevens vanmorgen vroeg was Van Peperzeel onderwerp van het gesprek tijdens een nieuwsuitzending van Omroep Flevoland. In deze nieuwsitems werd aangegeven dat wij zouden moeten verhuizen naar een nieuwe locatie, gezien onze bedrijfsactiviteiten. Onze reactie hierop is als volgt:

Allereerst beschikken wij over een rechtmatig verkregen en onherroepelijke vergunning. Onze huidige bedrijfsactiviteiten zijn dus volledig vergund en op basis hiervan is er ook geen sprake over een verhuizing naar een ander bedrijventerrein. Er is inderdaad sprake van een tijdelijke gedoogsituatie voor een verruimde opslag van li-ion batterijen. De reden voor dit gedoogbesluit is het COVID-19 virus, wat heeft geleid tot tijdelijke sluitingen van recyclers in Europa. Desalniettemin zijn wij in gesprek met de gemeente Lelystad voor een eventuele andere locatie onder andere wegens uitbreiding van onze bedrijfsactiviteiten. 

Wij betreuren ten zeerste dat wij door Omroep Flevoland worden betitteld als een bedrijf dat “aan banden zou moeten worden gelegd.” Wij zijn juist een vooruitstrevend bedrijf met innovatieve oplossingen voor de (wereldwijde) batterijproblematiek. We hebben onze vergunningen up to date, beschikken over diverse (ISO) certificaten en hebben juist het milieu hoog in het vaandel staan.

In deze nieuwsitems lijkt het alsof wij li-ion batterijen en ongesorteerde batterijen opslaan in onze grote bedrijfshal. Hierbij is ook niet gebruik gemaakt van recent beeldmateriaal. Sinds begin 2020 slaan wij namelijk li-ion batterijen en ongesorteerde batterijen gecompartimenteerd op in onze opslagcontainers, welke allemaal voorzien zijn van een speciaal blussysteem. Hierdoor is het risico voor de omgeving tot het minimum beperkt.

Regels rondom opslag van li-ion batterijen zijn niet duidelijk en op dit moment aan veranderingen onderhevig. Wij hebben zeer regelmatig overleg met de Veiligheidsregio en Omgevingsdienst / Provincie Flevoland omtrent mogelijke oplossingen.

 


Reacties

mark-of-trust-multi-scheme-9001-14001-45001-En-GB-0321


Erkend-Duurzaam_banner-240x60_V1
Contact

Van Peperzeel 
James Wattlaan 6
8218 MB Lelystad 
T +31 (0)320 - 401 400
E info@peperzeel.nl 

Locatie
Blijf op de hoogte!
mrf-keurmerk