Logo%20transparant
Nl En 

Battery Safety Solutions aangesloten als erkend leverancier bij FOCWA

Geschreven door Niels Koster op 13 december 2019
van peperzeel2

Battery Safety Solutions – hierna BSS genoemd – heeft zich aangesloten bij FOCWA als erkend leverancier. BSS is marktleider op het gebied van recycling en inzameling van batterijen en accu’s.

BSS was één van de keynote-sprekers op het FOCWA Congres 2019. Hier werd door Johan van Peperzeel (directeur Van Peperzeel, aandeelhouder van BSS) een verhelderend beeld geschetst over de gevaren en risico’s omtrent schadeherstel aan elektrische voertuigen.

“Als erkend leverancier bij FOCWA kunnen wij nog beter in contact komen met schadeherstelbedrijven die herstelwerkzaamheden uitvoeren bij elektrische voertuigen. Onze brandblussers en transport containers zijn speciaal ontwikkeld voor elektrische voertuigen. Het blusmiddel N-EXT is, in samenwerking met de producent en in aanwezigheid van de KIWA, uitvoerig getest. Hieruit blijkt dat het voor Li-ion batterijen (en andere vaste stoffen) een prima blusmiddel is met een zeer effectieve werking. De containers voor transport van beschadigde en defecte EV en HEV auto’s zijn uitgerust met een geïntegreerd automatisch aerosol FirePro firefighting system.”, aldus Van Peperzeel.

Ook dit blussysteem is uitvoerig getest samen met de producent/importeur in aanwezigheid van KIWA. “Wij kunnen de leden van FOCWA een veilige opslag- en werkplek bieden waarbij een calamiteit in de kiem gesmoord kan worden zonder dat dit grote gevolgen heeft voor het bedrijf en haar omgeving.”

“Als brancheorganisatie kunnen wij gespecialiseerde bedrijven met een toegevoegde waarde voor onze leden en de sector in het algemeen met elkaar verbinden. Voor onze schadeherstelbedrijven willen we het eenvoudig maken om in contact te komen met erkende leveranciers. Op deze manier kunnen zij zich volledig blijven focussen op hun core business.”, zegt Maxim Bakker, verantwoordelijk voor erkend leveranciers bij FOCWA.

oor meer informatie over BSS neem dan contact op via (032) 040 14 01.

(bron: http://www.focwa.nl/over-focwa/nieuws-en-evenementen/nieuws/2019/12/12/battery-safety-solutions-aangesloten-als-erkend-leverancier-bij-focwa)

Reacties

mark-of-trust-multi-scheme-9001-14001-45001-En-GB-0321


Erkend-Duurzaam_banner-240x60_V1
Contact

Van Peperzeel 
James Wattlaan 6
8218 MB Lelystad 
T +31 (0)320 - 401 400
E info@peperzeel.nl 

Locatie
Blijf op de hoogte!
mrf-keurmerk